Four Finger and the world

Utazások során az észrevett érdekességek, történetek a nagyvilágban .

Friss topikok

  • fourfinger: Egy pár elkapott pillanat átdolgozva HDR képekbe a Budapest Banjul kulturmisszió útja során készü... (2012.04.21. 12:56) Budapest Banjul HDReams válogatás

HTML doboz

Kategóriák

HTML

2011.02.23. 18:24 fourfinger

Budapest Bamako 2011 avagy út a győzelemig 15nap... A késdobáló...

 15Nap

A reggel jól indult hiszen kényelmesen és hűvösben aludtunk. Gyors zuhany és már siettünk is az eligazításra. Természetesen a társam elnézte az időpontot így előbb értünk oda. Nem baj legalább nézelődtünk egy kicsit a többi csapatnál. Kiderült, hogy több csapatnak is bekérték az egyik nap fotóit.  Viszont a kitett eredmények alapján kiderült, hogy nem kaptunk pontot a megrongált feladatra illetve nem törölték azt. Így a bamako történetében elsőként nyújtottam be óvást négy másik csapattal egyetemben a feladatra.

Így többek közt a mi fotóinkat is megnézték a versenybírók. Az egyik csapat folyamatosan ott sündörgött körülöttünk próbálva figyelni a fotóinkat. Természetesen oda invitáltuk a kocsihoz és engedtük neki ,hogy nézze a fotóinkat. Amikor a saját szemével látta a képeket kissé megtörten, de sportszerűen gratulált nekünk.  Így legalább tiszta a játék, bár mi nem ellenőriztük semelyik csapat képeit megbíztunk a verseny szervezőiben.  A feladatlapokat így kicsit később kaptuk meg, miután az összes csapat fotóit megnézték. Nagyon kevés feladatunk volt mert ma Diemaban vártak minket egy kútátadásra és ünnepségre. Azonnal bepötyögtük a koordinátákat és el is indultunk a pusztából. Hamarosan az aszfalton száguldoztunk kemény 90km/h sebességgel. Egy kis faluba kellett bemenni, keresni a kerítésen egy számot. Itt is tömörült már pár csapat, mert a GPS nulla pontján fekete számok tömkelege volt felrajzolva. De mivel a műszer tévedhet kicsit alaposabban körülnéztünk és meg is találtuk a betonba belevésett számot. Fotóztunk fákat, kerestünk pontokat kutakon, itt még az egyik csapat meg is próbált minket félre vezetni, de öreg rókák vagyunk már, nem dőltünk be a cselnek J

Aztán egy falu mellett álló fém víztározóra kellett felmásznunk, mert annak a tetejére festették a feladatot a falubéliek legnagyobb örömére. Az egyik feladat csokor párszáz méterre volt egymástól, de csak egy vékony földúton lehetett megközelíteni, ugyanis egy kis völgybe kellett lemenni a feladatokért. Itt kicsit megint össze gyűltünk hiszen szinte minden csapat az élbolyból egyszerre érkezett ide. Gyorsan megtaláltuk a pontokat, lefotóztuk a fákat, köveket amin a festések voltak és indultunk vissza az aszfaltra. Később egy faluba kellett keresni a helyi szabó varrógépét, de mint kiderült a kézműves ember elment kb 2hónapja a faluból, mert pangott az üzlet J

 

Ezután gyorsan bementünk a célba ahol már vártak minket nagy ünnepséggel. Szerencsére ezen a napon is beértünk szint idő alatt így még 5pont előnyhöz jutottunk. A feladatlapok leadása után gyorsan visszamentünk a kör forgalomhoz hiszen itt található egy nádfedeles kunyhó ahol azonnal elfogyasztottuk jéghideg söradagunkat. Pár csapat látva a parkoló autónkat benézett, hogy mi van bent és azonnal csatlakoztak hozzánk J Miután vissza mentünk a táborhelyre és kicsit távolabb elfoglaltuk a helyünket egy épülő ház árnyékában, elővettük ételeinket és nekiláttunk a főzésnek. Rövid időn belül csatlakozott hozzánk az M2 mentő, és a Beerteam csapata is, és egy szekértábort alkotva közös főzésbe kezdtünk.

Közben egyre több csapat csatlakozott hozzánk így egy nagyon jó beszélgetés vette kezdetét.  Többen már itt előre kijelentették, hogy senki nem veheti már el tőlünk a győzelmet, így egy kicsit félve, de előre ittunk a sikerre. Közben az ünnepség zajlott, ahol Pityu körbe dobállta a futam alapítóját, és rengeteg helyi táncos és zenész szolgáltatott nekünk műsort.

Nagyon jó hangulatban telt el ez a nap is, és kicsit félszeg mosollyal bujtunk be ismét értelmetlen alakzatot felvevő sátrunkba.

 

Four Finger Team Number 18

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://fourfinger.blog.hu/api/trackback/id/tr972685701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása