Four Finger and the world

Utazások során az észrevett érdekességek, történetek a nagyvilágban .

Friss topikok

  • fourfinger: Egy pár elkapott pillanat átdolgozva HDR képekbe a Budapest Banjul kulturmisszió útja során készü... (2012.04.21. 12:56) Budapest Banjul HDReams válogatás

HTML doboz

Kategóriák

HTML

2011.09.11. 01:15 fourfinger

Afrika Feketén Fehéren kiállítás... avagy a megnyitó viszontagságai

 Ahogy nem rég írtam a blogon az Afrika kiállításunk a finisébe érkezett. Szerencsénkre a támogatónk segítségével gyors léptekben tudtunk haladni. Szeptember 9-re lett meghirdetve a megnyitó és a dátum közeledtével egyre gyorsabb munkára volt szükség. A megnyitó beszédet Szabó Gál András alias Villám Géza tartotta hiszen a kiállításunk részben neki illetve az ötletének is köszönhető. Afrikába úgy jutottunk el hogy a Budapest Bamako ralira jelentkeztünk és ennek a döntésnek következménye lett a rengeteg fotó amiből most pár százat láthat minden látogató a kiállításon. A készülődés rengeteg izgalmat hozott hiszen két nappal a megnyitó előtt tudtunk elkezdeni bepakolni a Bartok terembe. Miután kiderült hogy a Magyarok Háza ad otthont a kiállításnak igyekeztünk méltó kivitelezést csinálni. A gyönyörű patinás épület nagyon jó hangulatot adott nekünk is és a kiállításra jövő embereknek. Sikerült egy komplett paraván rendszert elkészíteni a határidőre és így a képeket el tudtuk helyezni a 120m2-es teremben. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fotók elhelyezése adott némi fejtörést hiszen nehéz volt eldönteni milyen csoportokba rendezzük a képeket. A legnagyobb problémát a név adás jelentette mert ezeket nem nyomtattuk ki előre a képekre hanem a kiállítás előtt ragasztottuk fel. Ezzel rengeteg időnk elment hiszen nagyon sokat kellett járkálnunk a sorok között.

 

 A névadást követően eljött a várva várt nap. A kiállítás megnyitója. Természetesen még rengeteg dolgunk akadt az utolsó percekben is mint a projektor és a hangosítás beállítása. Frank barátunk aki konga dobos és mi csak Mr Kongának hívjuk beállította a színház terembe a dobokat és nagy várakozással várta a vendégeket.

 

 Este hat óra előtt elkezdtek szállingózni a vendégek az épületbe. A belépők azonnal kaptak egy tombolajegyet ami egy sorsolásra volt használatos amivel egy DVD kiadványt lehetett megnyerni. A szervezés utolsó perceiben megkértünk mindenkit fáradjon a színházterembe ahol a kongás már vígan zenélt nekünk. A megnyitó megkezdése a leg felemelőbb érzés volt részünkre. Kicsit félve és hitetlenül néztük a több mint száz fős vendégsereget akik szinte megtöltötték a termet. 

 

A Rövid beszédet követően felkértük vendégünket a megnyitó beszéd elmondására. András nagyon jó hangulatú és kellemes beszédet mondott amiben kifejtette afrikai utazásainak kezdetét és a Bamakó pár apróbb részletét is. Beszédében pár szóval bemutatott minket is és kiváló szónoki képességével sok ember számára örömet okozott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rövid de velős beszéd után Mr Konga zenélt nekünk egy kicsit a díjátadó előtt. A kellemes zene kellő afrikai hangulatot varázsolt a terembe és megkezdhettük a crazy4foto.com fotóversenyének eredmény hirdetését. A közönség szavazat győztese személyesen jött el családjával a messzi Gyuláról a nyereményért és az emléklapért. Neki sikerült a legtöbb szavazatot "lájkot" összeszednie a facebook oldalon indított versenyünkben. Ezt követően a Művész és Crazy kategória győzteseit hirdettük ki akik sajnos nem tudtak megjelenni az átadón.

 

A díjátadót követően megindultunk a Bartók terem felé és itt végre elkezdődött a fotók nézegetése. Nagyon sok ember gyűlt össze és miközben egyfolytában a gratulációkat fogadtuk örömmel néztük a mosolygós és meglepett fotókat szemlélő arcokat. Természetesen azonnal pár riportot gyors interjút kellett adnunk miközben a rengeteg oda látogató barát szorongatta a kezünket.

Az este nagyon jó hangulatuan telt hiszen Mr Konga is átjött a kisterembe és kellemes dobszóval fokozta az afrika érzést. A látogatók között gyermekek is voltak akiknek egy gyors rajzversenyt is meghirdettünk aminek a nyereménye egy iskola kezdő csomag volt. Nagyon jó volt nézni a kis gyerek rajzokat amik őszinte gyermeki szeretettből készültek. Külön öröm volt számomra hogy a rajzok ötletét a gyerekek a kiállítás kedvenc képéből merítették így strucc és zsiráf kerekedett ki a girbe- gurba vonalak kavalkádja közül. A versenyt Vanessa nyerte aki Nigériai Magyar származású és egy igazán aranyos és bűbájos teremtés.

 

A rengeteg gratulációtól és mosolygós arctól megrészegülve elmondhatom hogy életünk egyik legjobb estjén vagyunk túl. Reméljük sokan ellátogatnak a kiállításra hiszen Október közepéig ingyenesen megtekinthető a Magyarok Házában a Semmelweis utca 1-3 alatt.

 

Hamarosan újra jelentkezek egy valóban új témával :-)

Üdvözlettel

4Fi

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://fourfinger.blog.hu/api/trackback/id/tr993217105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása