Four Finger and the world

Utazások során az észrevett érdekességek, történetek a nagyvilágban .

Friss topikok

  • fourfinger: Egy pár elkapott pillanat átdolgozva HDR képekbe a Budapest Banjul kulturmisszió útja során készü... (2012.04.21. 12:56) Budapest Banjul HDReams válogatás

HTML doboz

Kategóriák

HTML

2012.02.08. 19:09 fourfinger

Budapest Bamako 2012 avagy út a győzelemig újra ....az első nap

 A rajt után gyors koordináta pötyögés kezdődött a kocsiban. Peru diktált, én ütöttem a laptopot, még Mr Sikoly a ruháját próbálta levenni magáról a vezető ülésben. Sajnos a rajt pillanatában derült ki hogy a beépített masszív laptop tartó sajnos nem megfelelő méretű a megszokott nagy gépemnek, így a kis laptopot kellett beaktiválni. Ennek a billentyűzetét még szoknom kellett így a szokásosnál kicsit lassabban ment a bevitel a gépbe. Hamar kiderült hogy az első feladatok Somogybabod rejtelmes erdeibe várnak minket majd így szépen elindultunk az évek óta kabalának számító Agip kút felé az M7 M1 közös szakaszán. Miután bedobtunk egy gyors kávét és megvettük a szükséges matricákat elhúztuk a csíkot a hideg Balaton irányába. Idén nem volt RTU a kocsikba szerelve ami sokaknak száguldozásra adhatott lehetőséget. Mi a 2009 események hatása miatt továbbra is betartottunk minden sebesség korlátozást az előírtaknak  megfelelően. A GPS készülékünk folyamatosan mentette a tracket így a sebességek is könnyedén ellenőrizhetőek a verseny alatt. A Somogybabodi terepekre érkezve sok autó küszködött a szerencsére alig sáros tereppel. A mi kocsinkon 4db nagyon jó terepgumi volt ami hangos és nem éppen homokra tervezett viszont a sárban remekül viselkedő mintázattal volt ellátva. A feladatokat fordított sorrendben gyűjtöttük be így nem kevés előnyre tettünk szert hiszen sok csapat feltartotta egymást egy egy komolyabb lejtő, emelkedő megközelítésekor. Igazából most teszteltük terepen először a gépet, ami szerencsénkre remekül viselkedett. A pontok fotópontok voltak amikre jellemző hogy a kocsikkal meg kellett közelíteni és lefotózni a pontot és a gépjárművet együtt.

 

A terepezést követően folytattuk utunkat a messzi Szlovénia felé ahol várt minket a következő feladat. Reméltük hogy idén nem a tavalyi ámokfutás lesz a jellemző nem hajnalba érkezünk meg a szálláshelyünkre. Szlovénia autópályáin, tűző napsütésben száraz utakon haladtunk Postojna irányába ahol egy egyedül álló élőlényt kellett megtalálnunk. A barlangrendszerek kiváló kiránduló helynek bizonyult és csak sajnálni tudtuk hogy nem volt időnk bemenni megtekinteni. Miután megtaláltuk az állatot amire a szervezők kíváncsiak voltak, az  olcsóbb Szlovén gázolajat betankolva gyorsan bepattantunk a kocsiba és folytattuk az utat Olaszország irányába. A kocsiba közben kikövetkeztettük való színűleg több helyesnek található válasz is lehet legalábbis az általunk elhozott prospektus szerint. Hamar rájöttünk hogy a kérdéseket mind magyarul és mind angolul is elolvassuk mert a fordítás néha erős hibákat tartalmazott.

Olaszország felé már a sötétség kísérte utunkat így a következő feladatot Shakespeare-t már így kellett megtalálnunk. Pár gyors fotó a téren, és persze a szobornál majd az állított és állíttatott közti különbségen gondolkozva haladtunk gyorsan tovább az esti cél felé. Elmondhatom hogy a Bamako történetében elsőként idén sikerült ember időpontban megérkezni a hotelhez. Miután örömmel láttuk hogy nagyon kevesen érkeztek még be elmentünk a általunk lefoglalt szállodába a szobáinkat átvenni és egy igazi olasz pizza mellett békésen eltölteni az éjszakánkat.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://fourfinger.blog.hu/api/trackback/id/tr924079487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása